Min knähistoria -1 år

Speciell dag ja, kanske inte på ett bra sätt direkt! Idag var det ett år sen jag pajade mitt korsband första gången, men visst har det gått fort! Minns fortfarande när jag satt ute på papperskorgen och väntade på fam rydén som alltid är sena så åkte vi till träningen, min andra gympaträning så gjorde jag en handvolt och landade totalfel och börjde knät bakåt.

Men jag tror att med allt ont kommer något gott, och ur detta hm .. Kanske att jag ska ta det lite mer försiktigt och kontrollerat :) ? Att man verkligen ska träna när man kan! Jag har aldrig velat träna mer i hela mitt liv än när jag inte kunde.

Så alltså 5e september 2007 drog jag av det, men inte helt utan bara halva. Gick omkring i skolan en hel dag och såg ut som en apa för jag trodde ju som vanligt att det skulle gå över efter en dag eller två, men icke sa nicke. Jag och mammsen fick åka in till akuten där konstaterade dom att inget ben var av och att korbandet absolut var helt osv. . FIck kryckor i 2 veckor för att sedan åka till en "knäspecialist" .  Hon sa att inget var fel, att jag skulle börja träna hos en sjukgymnast. Sjukt sura gick vi därifrån med intyg till en sjukgymnast. Så på egen hand fick vi fixa en magnetrönken, blev många läkarbesök. Träffade totatl 9 läkare ..  Fick tillslut åka på rönken och det visade sig att delar var skadat men de viste inte hur mycket. Fick tid för titthålsoperation, dock väldigt långt efter så i januari -08 gjorde jag min absolut första operation. Reslutatet av den var att det var av på hälften men för lite för att sy ihop det. Fick åka hem och börja träna igen som vanligt, men jag tror inte att dom insåg hur mycket "som vanligt" är för min del.


Första operationen

Som vanligt blev nog lite för mycket och bara några veckor efter operationen small det igen. Denna gången var jag nästan säker på att det var korsbandet som small, jag riktigt kännde hur det gick av. Det var min andra träning i skolan .. LYCKAT:)  Efter en ambulanstur till sjukhuset konstaterade dom att inget var av (?) okej misstänksamt.. Vi ringde till artrocliniken där jag operats för bara två veckor sedan och berättar vad som hänt. Får en akuttid redan på fredagen (detta hände på måndagen). Dom går in i knät i tron om att minisken smällt, tur de så är den hel, men konsbandet har gått av och lagt sig ivägen för rörligheten i knät. Snabbt fixat så var korsbandet väck! Taxi till skolan i 2 veckor kändes lite som plåster på såren! :)

andra operationen

Två veckor senare fick jag ett samtal om att jag kunde komma in direkt för att operara mig igen, denna gången för att sätta in ett nytt korsband. Det nya korsbandet består av två senor från låret, en skruv och tre sockerspikar.

tredje operationen

Ca 1 veckas sängliggade, 2 veckor med kryckor, 1 veckas haltande och 6 månaders rehab .. Och här är vi idag!

Nu är det party, fira för att året gått hyfsat fort ! :) Ha en bra kväll! <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0